Din anul 1960 pe strada Nabucului nr. 18 s-au deschis portile unui lacas de formare a tinerilor sub denumirea de "Scoala Medie nr.36 ", denumire pe care a pastrat-o pana in anul 1967, cand se transforma in "Liceul Teoretic nr.36" cu predare in limba franceza, functionand sub aceasta titulatura pana in anul 1977. Din anul 978 a primit denumirea de "Liceul Teoretic nr.9" ca din anul 1979 pana in 1982 sa functioneze sub o noua titulatura ca urmare a schimbarii profilului si anume "Liceul de Stiinte ale Naturii nr. 1 ", deoarece predominante erau clasele cu profil chimie-biologie si chimie-industriala, existand, dupa cum ne amintim, doar doua licee cu acest profil in Bucuresti, ele fiind pepiniera facultatilor de biologie, chimie, medicina umana, medicina veterinara, farmacie.

Cum valul schimbarilor a ajuns si la acest liceu, din anul 1983 a fost obligat sa isi schimbe din. nou denumirea devenind "Liceul Industrial nr. 35 " prin introducerea unor clase de mecanica, dar cu pastrarea profilului initial: chimie-biologie, cu un numar redus de clase dar cu o concurenta la treapta I si a II-a care a indepartat pe multi dintre elevii dornici de a urma acest liceu.

Din anul 1991 si pana in momentul actual liceul si-a pastrat profilul teoretic - real si uman pe care l-a consolidat in ani si poarta denumirea de "Liceul Teoretic Ion Barbu", cinstind in acest mod memoria unui poet si in acelasi timp matematician - Dan Barbilian -Ion Barbu. - aratand astfel ca orice elev, orice om daca doreste poate sa-si arate si sa-si dezvolte potentialul atat in arta si cultura cat si in stiinta, impletind astfel si demonstrand ca atat profilul uman cat si cel real, doresc sa devina un tot unitar in formarea tinerelor generatii.

GALERIE FOTO