Ion Barbu

a fost un poet și matematician român. Ca matematician este cunoscut sub numele Dan Barbilian. A fost unul dintre cei mai importanți poeți români interbelici, reprezentant al modernismului literar românesc.


ECDL

* DE CE ECDL?

 informatii citeste aici

*Sesiune Examinare

-----

 * planificari si inscrieri la sesiuni de examinare la prfesorii din catedra de informatica a liceului 


Bine ati venit pe website-ul Liceului Teoretic "Ion Barbu". Fie ca sunteti elev de-al nostru, fie ca sunteti un parinte in cautarea unei scoli pentru copilul dvs., speram ca site-ul nostru se va dovedi o sursa foarte utila de informatii despre toate aspectele cotidiene in cadrul scolii noastre.

REVISTA

Istoric

    Din anul 1960 pe strada Nabucului nr. 18 s-au deschis portile unui lacas de formare a tinerilor sub denumirea de "Scoala Medie nr.36 ", denumire pe care a pastrat-o pana in anul 1967, cand se transforma in "Liceul Teoretic nr.36" cu predare in limba franceza, functionand sub aceasta titulatura pana in anul 1977. Din anul 978 a primit denumirea de "Liceul Teoretic nr.9" ca din anul 1979 pana in 1982 sa functioneze sub o noua titulatura ca urmare a schimbarii profilului si anume "Liceul de Stiinte ale Naturii nr. 1 ", deoarece predominante erau clasele cu profil chimie-biologie si chimie-industriala, existand, dupa cum ne amintim, doar doua licee cu acest profil in Bucuresti, ele fiind pepiniera facultatilor de biologie, chimie, medicina umana, medicina veterinara, farmacie.

    Cum valul schimbarilor a ajuns si la acest liceu, din anul 1983 a fost obligat sa isi schimbe din. nou denumirea devenind "Liceul Industrial nr. 35 " prin introducerea unor clase de mecanica, dar cu pastrarea profilului initial: chimie-biologie, cu un numar redus de clase dar cu o concurenta la treapta I si a II-a care a indepartat pe multi dintre elevii dornici de a urma acest liceu.

    Din anul 1991 si pana in momentul actual liceul si-a pastrat profilul teoretic - real si uman pe care l-a consolidat in ani si poarta denumirea de "Liceul Teoretic Ion Barbu", cinstind in acest mod memoria unui poet si in acelasi timp matematician - Dan Barbilian -Ion Barbu. - aratand astfel ca orice elev, orice om daca doreste poate sa-si arate si sa-si dezvolte potentialul atat in arta si cultura cat si in stiinta, impletind astfel si demonstrand ca atat profilul uman cat si cel real, doresc sa devina un tot unitar in formarea tinerelor generatii.


Dogmatic Egg

Inspired by the poem with the same name, written by Dan Barbilian (mathematician and writer). Color key: the white background represents the Platonic Ideal World, the golden yolk is the potential of the character, and the colorful reflections are from our lively vivid Real World.Galerie foto

UA-50796460-1